dimecres, 28 de novembre del 2012

Sumen 39 morts per el sisme a Guatemala.


 Almenys 39 morts, 155 ferits i  un centenar de persones segueixen desaparegudes en Guatemala a causa del terratrèmol de 7,2 en l'escala de Richter.

El cap d'Estat va informar que tots els morts corresponen a sis municipis a San Marcos, ubicat a uns 250 km a l'oest de la frontera amb Mèxic i Guatemala.

També va informar que altres 155 persones van resultar ferides i 131 cases destruïdes,  per el que van habilitar 11 albergs amb espai per a 800 persones. Unes quantes hores després del terratrèmol continuaven els problemes de comunicació amb l'àrea i talls d’electricitat.

Poc abans Pérez havia informat sobre l'existència de 15 persones atrapades sota la runa i que es buscava a un centenar desaparegudes.

A San Pedro Sacatepéquez, cinc cotxes i camionetes van ser aixafats per la caiguda de parets.

El ministre d'energia, Erick Archila, va comentar que el terratrèmol va deixar 73 mil habitatges sense energia, casi tots a San Marcos, i va recomanar que les persones anessin a comprar menjar, ja que per a que totes les botigues tornaren a la realitat es necessitarien moltes hores.


Alerta a El Salvador i Nicaragua.

En El Salvador, es va ordenar l'evacuació preventiva d'un tram de costa davant el risc de tsunamis locals, que finalment no es va realitzar perquè l'oceà va augmentar només 7 cm després del sisme. També a Nicaragua van declarar una alerta de prevenció de tsunami.


Noticies relacionades: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada