dimarts, 27 de novembre del 2012

Aprofundint la construcció cel.lular del cor.


No és estrany que naixquen nadons amb defectes congènits defectes congènits  del cor. Això es deu al fet que el seu desenvolupament en l'embrió és un procés que no només és molt complex, sinó també propens a errors.


El camí de les cèl · lules fins a crear un cor acabat consisteix en la divisió i transformació d'unes poques cèl · lules mare cardíaques. que van formant cada vegada una estructura més gran, desenvolupant les diferents parts del cor. Per això, les cèl·lules mare i les precursores travessen un procés complex que, també inclou la migració, diferenciació i especialització de cèl · lules. Quan el cor està complet, les cèl · lules mare finalment són desactivades.

Uns científics de l'Insitut Max Planck Per la Investigació Cardíaca i Pulmonar a Bad Nauheim, Alemanya, van descobrir recentment com són regulades parts importants d'aquest procés de desenvolupament. Això projecta la possibilitat futura d'impedir que es produeixin certs defectes congènits del cor, i poder aplicar noves formes d'estimular la regeneració de cors danyats en adults. En particular, l'equip de Gergana Dobrev s'ha centrat en dos factors de transcripció, denominats Ajuba i Isl1.


  Els resultats de l'estudi obren un camí cap a coneixements més detallats de com es regula el desenvolupament cardíac. Quan esbrinen els suficients detalls sobre les causes dels defectes congènits del cor, serà possible aplicar nous enfocaments terapèutics. Més endavant podrien ser reparats cors adults, na possibilitat per això seria, optimitzar la producció de cèl·lules de reemplaçament a partir de cèl.lules mare embrionàries o produïdes artificialment al laboratori. Silenciar el Ajuba en aquestes cèl · lules podria promoure'n la transformació en cèl · lules musculars cardíaques funcionals. D'aquesta manera es conreen suficients cèl·lules de reemplaçament per al tractament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada