dilluns, 26 de novembre del 2012

Home de 40 añs mor per gastroenteritis

En la Residencia de Persones amb Discapacitat Intel•lectual La Puríssima Concepció de Granada, que es dedica al tractament y rehabilitació psicosocial de persones amb discapacitat intel•lectual i amb greus i continus trastorns de comportament, s’ha detectat un brot de gastroenteritis a 42 interns del centre que acudeixen només els caps de setmana, un dels quals ha mort. La Delegació de la Conselleria de Salud y Benestar Social de Granada ha apuntat a que es deu a una toxinfecció alimentaria.

L’Hospital Virgen de las Nieves ha sigut l’encarregat d’investigar el brot i la causa d’aquest, prenent mostres als aliments i als afectats. També s’ha descartat la mala higiene de la cuina. La víctima de 40 anys fou atesa pels servicis d’emergència en la residencia per una greu gastroenteritis, encara que se li practicarà l’autòpsia per aclarir els fets.

El primer cas fou detectat la matinada del diumenge i al dia següent el nombre d’afectats va augmentar. Des d’aleshores no s’ha detectat cap cas més. Els afectats presentaven una lleu gastroenteritis, només la víctima presentava un quadre greu. La única afectada que continua al hospital en observació, es una treballadora de 36 anys.

Al conèixer-se la noticia es van activar els controls i la detecció de la causa del brot realitzant enquestes epidemiològiques a les persones del centre i dia de hui, ja s’ha comunicat el cas a la Delegació Territorial de Salut.


Notícia original


Notícies relacionades

http://www.ideal.es/jaen/20121120/local/granada/hombre-muere-residencia-personas-201211201605.html

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/espana/2012/11/20/muerto-brote-gastroenteritis-residencia-granada/00031353437453700402579.htm


Vídeo:
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada