diumenge, 4 de novembre del 2012


Troben una molècula que obliga a les cèl·lules cancerígenes a suïcidar-se


Científics nord-americans han descobert una molècula que exigeix a les cèl.lules cancerígenes  tindre un comportament paregut o igual al de les cèl.lules bones. Aquesta investigació podria ser útil per a un nou tractament contra el càncer segons va explicar el genetista Adrian Krainer, del laboratori Cold Spring Harbor, Nova York. Aquesta notícia ha estat publicada en Open Biology pel mateix Adrian Krainer.

A partir d'un tumor cerebral van realitzar aquest experiment. Es van adonar que les cèl·lules cancerígenes  provoquen una mutació en el gen PK-M, que produeix una proteïna que estimula el seu criximent, més ràpid que les cèl·lules sanes.

En l'article, Krainer presenta una molècula amb la qual va obtenir parar la producció d'aquesta proteïna perjudicial en un tumor cerebral, aconseguint que el seu comportament siga correcte.

El científic creu en el resultat de nous tractaments per al càncer a partir d' aquesta cèl·lula, però  assegura que és massa prompte per poder donar un resulat definitiu ja que han de fer una investigació en ratlolins per analitzar els possibles efectes secundaris.

Vídeo: 

Notícia original.

Notícies relacionades.
- Troben una molècula que obliguen a les cèl.lules cancerígenes a suïcudar-se.
- Una molècula obliga a les cèl.lules cancerígenes a suïcidar-se.

1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha impacatat molt ja que una molècula obliga a les cèl·lules cancerígenes a suïcidar-se , està molt ben explicada , ben resumida , el video també t'ajuda a comprendreu millor aquesta noticia i es un gran avanç de la ciència per a combatre el càncer.

    ResponElimina