diumenge, 18 de novembre del 2012

Aconsegueixen guarir l'epilèpsia en ratolins injectant en les neurones gens "calmants"

Uns 50 milions de persones a tot el món pateix epilèpsia i alguns dels medicaments emprats no funcionen, la qual cosa dona lloc a una cirurgia per a extraure la part del cervell que provoca la convulsió.
Científics de la universitat de Londres ha aconseguit per primera vegada aïllar l’epilèpsia en els ratolins mitjançant l’injecció de gens “calmants” en aquelles neurones hiperactives. Dins del cervell es troba una cadena de comunicació de neurones les quals produeixen un atac epilèptic quan un grup de neurones s’estimulen excessivament .
Els investigadors que, publicaren els seus resultats en Science Translational Medicine, exposen  dues maneres de manipular les cèl·lules que es troben dins del cervell. Les dues utilitzen virus injectats en el cervell per a afegir xicotetes porcions d'ADN al codi genètic de les neurones per a evitar les convulsions.
Encara que els propis investigadors estan molt il·lusionats amb la recerca, hauran de fer moltes proves més per a que es puga utilitzar en els humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada