dissabte, 24 de novembre del 2012

El consum excessiu d'antibiòtics

El desenvolupament dels antibiòtics va ser molt ràpid, tant que va avançar a la mutuació de les bacteries.

L'excessiu ús d'antibiòtics causa la denominada ''resistència bacteriana'', és a dir, que a força de prendre antibiòtics, els bacteris es poden tornar tolerants a ells, de manera que ens quedaríem sense armes amb les que tractar una possible infecció bacteriana.

Aquesta resistencia a aquests medicaments és provocada per un mal ús i genera 25.000 morts al any en Europa i uns costos sanitarios de 15.000 millons d'euros. El número d'infeccions per bactèries multirresistents arriba a les 400.000 a l'any.

La consumició d'antibiòtics acaba amb l'infectació de la sang i amb infeccions respiatòries i urinàries
(la Klebsiella pneumoniae y la Escherichia coli).


Es consumeixen més antibiòtics als països del sud que als del nord, on la gent se'ls pren per a un simple costipat o una grip afectant a les tases de resistència.


Els científics afirmen que és un greu problema de salud pública i sense antibiòtics no es podrien tractar alguns tractaments mèdics.

''Hi existeix un augment preocupant de la resistència de la K. pneumoniae als antibiòtics d'última línia'', explica Marc Sprenger i ,Lluís Martínez, afrima que a España és un problema menor, però que va en augment.

A Grècia i a Itàlia els percentatges de persones infectades són molt alts, però en canvi a Espanya és menor d l'1%. I s'ha de recórrer a antibiotics molt tòxics i perillosos per al fetge, quan els més segurs no funcionen.


Altres noticies i fonts d'informació:

1 comentari:

  1. Interessant notícia. És evident que el consum d'antibiòtics és excessiu, potser perquè la gent ho tracta com si fóra un simple medicament simptomàtic, i no és així, sinó què és un tractament que ataca directament el causant del problema. Per açò, no hem d'abusar d'ells, doncs els bacteris, potser per ser més simples que els organismes animals (pluricel·lulars), evolucionen ràpidament per adaptar-se a la nova situació.

    Destacaria especialment allò de "Els científics afirmen que és un greu problema de salud pública i sense antibiòtics no es podrien tractar alguns tractaments mèdics.", doncs només un metge ens pot dir com lluitar contra una malaltia, i un consum erroni de medicaments tan potents com els antibiòtics poden comportar un increment de la resistència dels bacteris.

    ResponElimina