diumenge, 25 de novembre del 2012

L'exposició fetal a l'alcohol afecta l'estructura del cervell dels nens.




Els nens que han estat exposats a l'alcohol durant el desenvolupament fetal presenten canvis en l'estructura cerebral i el metabolisme, segons un nou estudi  de la Societat Radiològica d'Amèrica del Nord (RSNA). El consum d'aquesta substància pot causar problemes en el desenvolupament mental i físic dels seus fills, conegut com a síndrome d'alcoholisme fetal.




Les investigacions suggereixen una incidència de 0,2 a 1,5 per cada 1.000 nascuts vius, segons el Centre nord-americà per al Control i Prevenció de Malalties (CDC). 

El grup d'estudi va incloure 200 nens que van estar exposats a l'alcohol durant l'etapa fetal i 30 nens les mares no van beure durant l'embaràs.
Els resultats de les imatges de ressonància magnètica (IRM) van mostrar un aprimament estadísticament significatiu del cos callós en els nens exposats a l'alcohol en comparació amb l'altre grup. "Aquests canvis estan fortament associats amb problemes psicològics en els nens".

El doctor Urbanik va utilitzar imatges ponderades en difusió (DWI) per estudiar sis àrees del sistema nerviós central en els nens, que correlacionen el procés de difusió d'aigua i pot ser un mitjà més sensible que la ressonància magnètica tradicional per detectar anormalitats en el teixit. Els nens en el grup d'alcohol van mostrar augments estadísticament significatius en la difusió de DWI en comparació amb els altres nens, la qual cosa indica trastorns neurològics o danys en el teixit cerebral.

- Noticia original 

- Noticies relacionades:

  - Consum d'alcohol durant l'embaràs.

  - Síndrome alcoholisme fetal.

- Video:




1 comentari:

  1. Magnífic. Sols la notícia m'ha fet parar de seguida per a llegir-la, realment és preocupant. M'ha eriçat els pels, espere que notícies com aquesta circulen per la red, notícies... per a fer veure a la població una realitat com aquesta: és perillós que una mare no cuide al seu fill, començant quan está al ventre.

    ResponElimina