dilluns, 26 de novembre del 2012

Els espermatozoides són capaços de realitzar càlculs complexos

Un equip científic internacional liderat per l'espanyol Luis Álvarez i lligat a l'Institut Max Planck alemany ha descobert que els espermatozoides són capaços de realitzar càlculs complexos.
Aquests sols tenen objectiu: trobar l'òvul. I per aconseguir-ho són capaços de superar qualsevol obstacle. Fins i tot poden arribar a realitzar càlculs elaborats en respondre a la variació de calci produïda pel òvul. L'òvul s'encarrega d'emetre ones de calci per facilitar la seva localització per part dels espermatozoides. Segons l'equip del Centre Europeu d'Estudis i Investigació Avançats, aquests ions de calci són els que determinen els moviments de l'esperma, és a dir, els espermatozoides responen davant les variacions en aquesta concentració, de manera que varien la seva direcció i velocitat per arribar a assolir l'òvul.
De moment, el fet ha estat observat únicament en l'esperma de diverses espècies marítimes, encara que es creu que podria succeir el mateix amb l'esperma de l'ésser humà. Si fos així, el descobriment implicaria que "les cèl·lules tenen les eines necessàries per realitzar càlculs elaborats per si soles", ha indicat Álvarez, ja que hi ha cèl·lules que tenen extensions similars a la cua de l'espermatozoide.


Notícia original

Noticies relacionades:
Notícia relacionada
Espermatozoides o GPS de la natura?
Unió de l’espermatozoide a l’òvul
Mecanisme de la fecundació


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada