dissabte, 17 de novembre del 2012

Amb una simple anàlisi de sang de es podran detectar les malalties genètiques del fetus


El nou projecte de AngeLab ha sigut identificar l’ADN del fetus a partir de l’anàlisi d’una mostra de sang de la mare per saber si el futur nadó pateix alguna malaltia genètica.
Volen llançar al mercat aquest test amb un preu de 100 i 200 euros.
Segons AngeLab part de la constatació que mètodes com l’amniocentesi són invasius i tenen molts riscs a l’embaràs, a més és molt poc econòmic.
L’anàlisi d’ADN fetal circulant s’empra en altres àmbits, però el seu ús per al diagnòstic de síndrome de Down per exemple, no està estés per la complexitat de les tècniques necessàries, per la dificultat dels resultants obtinguts i perquè no ha estat demostrat i pel gran cost econòmic.
El projecte també vol incloure en el seu dispositiu el diagnòstic de malalties recessives, malalties en les quals la mare siga la transmissora…
Aquest projecte és el millor si els resultats són bons, ja que aquest test podria detectar amb caràcter prenatal les malalties greus d’origen genètic. I si els resultats d’aquesta investigació es confirmen el producte resultant superarà als mecanismes actuals en fiabilitat del diagnòstic, seguretat d’embaràs i cost-efectivitat del test.

1 comentari:

  1. Aquesta notícia em resulta molt interessant ja que si els científics han trobat una manera d'identificar les malalties genètiques del fetus amb un simple anàlisi de sang, els pares del futur xiquet/a podran respirar tranquils sabent que els seus fills estan bé, en el cas contrari, podrien preparar-se per a la arribada d'un fetus malalt i buscar una solució.
    Aci et deixe un enllaç interessant:
    http://ca.eugin.es/fertilitat-i-infertilitat/es-pot-coneixer-l-existencia-de-malalties-en-el-fetus-abans-de-l-embaras

    ResponElimina