dijous, 29 de novembre del 2012

Descobreixen un nou gènere de dinosaure a Terol.

Investigadors de la Fundació Conjunt Paleontològic Teruel-Dinópolis han trobat restes d'un nou tipus de dinosaure herbívor en un jaciment de Ariño.
El nou gènere de dinosaure tenia algunes característiques com a tendons osificats en la columna vertebral i una bateria de dents, i alternaven entre una locomoció bípeda i cuadrúpeda.
Els científics creuen que pertany a la subfamília dels Hadrosauriformes  i que el seu parent més proper podria ser el Iguanodon , un altre gènere de dinosaures ornitópodos.
L'equip considera que la nova espècie és més recent –de fa uns 100 milions d'anys– que unes altres d'aquest grup identificades a Espanya. Gràcies a les restes descobertes, s'han establert noves línies de treball que permetran comparar l'associació de vertebrats continentals ibèrics amb la fauna d'Estats Units.
Així mateix, han trobat restes de tortugues, cocodrils, peixos, plantes –pol•len i ambre– i invertebrats. Els descobridors assenyalen que la gran extensió del jaciment “apunta al fet que hi haurà més troballes en el futur”.

Noticia original:

Noticies relacionades :
Noticia 1:
Noticia 2

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada