dimarts, 27 de novembre del 2012

La fisioteràpia afavoreix el desenvolupamet dels nens amb espina bífida

El Conseller General de Col•legis de Fisioteràpia d’Espanya ha destacat l’objectiu de la fisioteràpia, que es afavorir el desenvolupament tant físic, com psíquic, sense oblidar el desenvolupament evolutiu i social dels xiquets que sofreixen la malaltia de l’espina bífida.

Per a aconseguir-ho, es desenvolupen programes individuals amb diverses tècniques, començant des de nadó, explicant als pares les postures que son favorables i les que no per al seu desenvolupament, també els expliquen els exercicis que han de fer per a que els nens puguen seure, gatejar, aixecar-se... Aquest passos es realitzen progressivament i utilitzen jocs per a motivar als nens.

El tractament fisioteràpic d’aquestes persones consisteix en aplicar els mitjans necessaris per a prevenir complicacions secundaries a les intervencions quirúrgiques.

Actualment, 19.520 persones a Espanya estan afectades per aquesta malaltia, aquesta malaltia es la segona causa de discapacitat física de la infància en aquest país, segons les dades del INE i de la Federació Espanyola d’Associacions d’Espina Bífida.

Notícia original

Notícies relacionades:

Notícia 1

Notícia 2

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada