dijous, 15 de novembre del 2012

Descobriment d'un extrany dinosaure.


Una espècie fins ara desconeguda de dinosaure herbívor ha estat identificada com a tal, a partir de fòssils que van ser extrets de roques a Sud-àfrica i que daten de principis de l'època dels dinosaures.

L'exemplar de la nova espècie va ser extret d'una estructura rocosa al sud d'Àfrica en la dècada de 1960, però no va ser identificat com el que és, una nova espècie. Va ser Paul Sereno, paleontòleg i professor a la Universitat de Chicago, qui ho va redescobrir en una col·lecció de fòssils a la Universitat de Harvard, i es va adonar de la seva importància.

Aquest dinosaure anomenat Pegomastax africanus, mesurava menys de mig metre de longitud, i el seu pes era inferior al d'un gat. Els seus mandíbules mesuraven dos centímetres i mig de llarg. Tenia una boca amb forma semblant al pic d'un lloro i proveïda d'una dentadura adequada per tallar trossos dels vegetals dels què s'alimentava. El crani mesurava menys de 8 centímetres de llarg. Altre tret cridaner d'aquest dinosaure és el pelatge semblant al d'un porc espí, que segons tots els indicis, cobría la major part del seu cos.


El característica més enigmàtica d'aquesta bestiola és la presència a la boca de dos afilats ullals, més propis d'un carnívor que d'un herbívor. És una possibilitat que s'alimentés també de carn però és més probable que els utilitzara per a l'autodefensa i per combatre contra rivals en disputes per aconseguir parella.

Noticia original.


Noticia relacionada 3.

1 comentari:

  1. Bé, aquesta noticia es una noticia que hem sembla molt interesant, ja que quasi mai es parla de descobriments de algun fossil i menys d'un dinosauri herbivor. A més, com es diu a lanoticia, ma cridat l'atenció els dos afilats ullals, que son més propis d'un carnívor que d'un herbívor, una cosa bastant curiosa. Però es creu que es per a atacar i defrendre's, amb aquesta aclaració, ja no es una cosa tant extranya com m'havia paragut al llegir-ho la primera vegada.
    És una bona noticia, s'enten tot el que vol transmetre i el que ha passat. A més el video també és interesant.

    ResponElimina