dissabte, 1 de desembre del 2012

L'estat redueix el pressupost en la lluita contra el SIDA.

No ha sigut  un bon any per a la lluita contra el VIH/SIDA en Espanya. Les xifres parlen per si mateixes: 4.000 noves infeccions, tres milions menys que financen la recerca, i una reducció del 66% en el pressupost assignat a les ONG dedicades a la lluita contra, la prevenció i l'atenció d'aquesta infecció.

Jancho Barrios és el President de OM Sida, una organització de Saragossa, que en els últims mesos ha estat afectada per la falta de fons.  ” Ara hem de treballar més dur i trobar finançament privat i socis. Tot i així, hem tingut la sort perquè molts d'altres han hagut de tancar o suprimir programes, com ara l'intercanvi de xeringues, xerrades, prevenció, etc.".

Jancho ha passat 22 anys amb la infecció i durant aquest temps ha vist  canviar molt la qualitat de vida dels pacients. Ell, com la majoria dels pacients de l'època, infectats mitjançant la injecció d'ús de drogues, considera que el treball de les ONG encara és necessari. 

La crisi no justifica aquesta reducció de recursos perquè són molt poca quantitat significativa en comparació amb altres pressupostos que no tenen l’ interès general. Això és un problema de salut.


Noticies relacionades:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada