diumenge, 18 de novembre del 2012

Cada any hi ha 400.000 infeccions greus per bacteris multiresistents


A l’any es produeixen 400.000 casos d’infeccions per bacteris multiresistents, molts han de ser hospitalitzats i moren mes de 25.000 persones, segons informan l'Institut de Salut Carles III.
En el nostres país s’ha observat que un  terç de les infeccions de la sang produïdes per  'Escherichia coli' són resistents a dos famílies d’antibiòtics importants : fluoroquinolones i cefalosporines de tercera generació.
Els antibiòtics descoberts a la década dels 30 van frenar moltes infeccions per a les quals abans no hi havia cura. Ara, el seu excesiu  ús han fet que els microorganismes es tornen resistents a l’actuació d’aquestos i açò fa que la vida de moltes persones es pose en perill.
Hi ha que prendre correctament els antibiòtics “Només  quan veritablement es necessiten. Sempre baix prescripció mèdica, amb la dosi correcta i durada del tractament adequats ", ha explicat el membre del Centre Nacional de Microbiologia, José Campos Marquès.
"La resistència als antibiòtics és una amenaça per a la salut i la seguretat dels ciutadans, ja que les infeccions per bacteris resistents en molts casos condueixen a un retard en la instauració de la teràpia antibiòtica adequada, amb el risc de l'augment de la mortalitat, així com una major durada de l'estada hospitalària, amb el consegüent augment de costos ", ha tancat Camps Marquès.




Notícia original.
Notícies relacionades:

1 comentari:

  1. Al principi aquesta notícia no em semblava interessant per que sols havia llegit el títol, però l'he llegida tota i em pareix el contrari. És cert que molta gent s'automedica sense cap inscripció del metge on fique la quantitat que deu de prendre o altres, a més, nosaltres no tenim cap saber dels antibiòtics, fàrmacs com per saber quan hem d'utilitzar-los. Es per això que sempre que tinga que fer ús d'un fàrmac primer fem una visita al metge per a desprès que no hi hagen problemes de cap tipus.
    He buscat a internet una altra notícia com aquesta, te deixe l'enllaç per a que pugues consultar-lo :
    http://www.europapress.es/salud/salud-bienestar-00667/noticia-oms-advierte-automedicarse-antibioticos-puede-provocar-epidemia-bacterias-multirresistentes-20121116172241.html

    ResponElimina