dimarts, 6 de maig del 2014

Proteïna en coral australià bloqueja el virus del VIH

Uns investigadors han trobat, en corals del mar australià, unes proteïnes anomenadaes cnidarinas. O"Keefe, després d’una seria d’investigacions arriba a l’hipòtesis que la proteïna bloqueja l’infecció del VIH. Amb aquest descubriment s’ha proposat la posinilitat d’utilitzar aquestes proteïnes en gelatines o lubricants sexuals, i així formar una barrera contra la infección del VIH. D’aquesta manera, es pot bloquejar eixe tipus d’infecció sense que l’home depenga d’utilitzar el preservatiu i, al mateix temps no causen que el virus es faja resisten a altres medicaments.

Els científics identificaren i purificaren les proteïnes cnidarinas per a després comprobar la seva activitat contra el VIH produïdes en un laboratorio. Novament, O"Keefe va descubrir qie la proteïna té la capacitat suficiente per a bloquejar el VIH i evitar que es done a terme el primer pas de transmisió del virus (cèl•lula T).

El que fan les proteïnes es enganxar-se al virus i impedir que es fusione la membrana amb la cèl•lula T, i açò fa que les proteïnes cnidarinas tenen un mecanisme d’acció únic.

En l’actualitat, els investigadros segueixen amb l’estudi per a produïr proteïnes en gran quantitats i poder utilitzar-les per a identificar els efectes secundaris.

Noticia original:
http://www.diariosalud.net/index.php?option=com_content&task=view&id=26347&Itemid=413

Noticies relacionades:
-http://elpais.com/elpais/2014/04/24/planeta_futuro/1398343263_418919.html
-http://sociedad.elpais.com/sociedad/2014/04/01/actualidad/1396366086_579058.html

Video:








1 comentari:

  1. Es un gran descobrimets el de les proteïnes d'aquestos corals australians. I fins al moment es creu que aquestes proteïnes tenen un mecanisme d'acció unic d'elles (alhora de fusionar-se amb la membrana de les cèl·lules) que es el que les fa ser tant potents per combatre el VIH.
    Es Sida es una de les malalties de tranmissió sexual mes importats que hui en dia encara no te cura ni una vacuna que previnga la seua incubació en el cos humà, Si que existeixen alguns trataments que intenten prolongar el seu allotjament amb l'inteent d'imperdir-ho. Fins ara els tratament amb que es treballa el que fan es provocar algun tipus de alteració o causar un "error" quan el VIH es reprodueix o és copia a si mateix com els inhibidors de la transcriptasa inversa no análegs de nucleòsid,que incapacita una proteína que el VIH nescesita per a copiar-se a sí mateixa en l'organisme.
    Pel que fa a l'ús del preservatiu, si aquestes prteïnes ens poden evitar el sida, no sería neccesari el seu ús, però hi ha altres malalties de transmissió sexual que sí son menys probables si se'n fa ús d'aquest, encara que són menys perilloses i comuns que el VIH.

    ResponElimina