dimarts, 6 de maig del 2014

L' Alzheimer és més femení

Un equip de l'Escola de Medicina de la Universitat de Stanford (EUA) ha descobert que el nombre de dones amb Alzheimer és molt superior al dels homes, a causa, en part, al fet que les dones viuen més.

La malaltia d'Alzheimer, un síndrome neurològic  progressiu que desgasta  la memòria i la capacitat de raonar, augmenta de manera exponencial després dels 65 anys.

El descobriment té importants implicacions des de diversos àmbits: en primer lloc per a la investigació genètica d'aquesta malaltia, però també per als possibles tractaments mèdics i en el disseny d'assaigs clínics i, per descomptat, per als pacients.

Després d’haver analitzat un ampli registre de dades, s’ha arribat a que tant els homes com les dones que hereten dues còpies d’ ApoE4 (una de cada pare), estan en risc molt alt de patir Alzheimer.

Els investigadors han demostrat  l'existència d'una distinció de gènere entre les persones grans sanes amb la variant genètica ApoE4. En aquest grup,  les dones presenten dues característiques relacionades amb la malaltia Alzheimer : canvis en la seva activitat cerebral  i nivells elevats d'una proteïna anomenada tau, en el líquid cefaloraquidi. En canvi, els homes amb una sola còpia de ApoE4 no han de suposar que estan en risc elevat de patir la malaltia Alzheimer.


NOTICIA ORIGINAL
Noticies relacionades:
http://www.abc.es/salud/noticias/20140319/abci-alzheimer-protector-201403191411.html

http://www.abc.es/salud/noticias/20140213/abci-alzheimer-herencia-riesgo-201402131306.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada