dilluns, 5 de maig del 2014

Trastorn per TDAH com a conseqüència del tabac


Una investigació recent ens revela que pot haver casos per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat(TDAH) en la població degut a l’hàbit del tabac en la generació de dones(la besàvia,la iaia, la mare)mentre aquestes estaven embarassades.

El fet que provinga de la descendència materna i no de la paterna ho han esbrinat en un experiment que van fer amb ratolins, en què es va demostrar una transmissió generacional del canvi produït en el genoma en la línia materna. També sabem que el TADH és un trastorn neuroconductual que sol afectar més als xiquets que als adults en països com els Estats Units.

Aquest estudi que s’ha realitzat a la Universitat de Florida als Estats Units ,ha proliferat les expectatives de molts científics sobre els canvis que es poden produir al genoma d’una persona .Aquests canvis es poden produir en qualsevol moment al llarg de la vida, alguns factors podrien ser:per l’entorn en què vivim, allò que mengem, fins i tot allò que vegem i escoltem.

Noticia original
- Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, fruit transgeneracional d'exposició prenatal a nicotina?

Noticies relacionades
- Dir que el TDAH no existeix és una irresponsabilitat i una temeritat.
- Consells pràctics per adults amb TDAH
Vídeo


1 comentari:

  1. Molt bona noticia Maria! Quina coincidència que els dos triàrem la mateixa noticia, et recomane visitar la meua i mirar el segon vídeo, on s'explica el cas d'un xiquet explicat pel seu germà petit. En realitat és increïble com el fet de que la nostra iaia o besavia fumara ens puga afectar a nosaltres. Salut i endavant!

    ResponElimina