diumenge, 4 de maig del 2014

Futurs espermes


Les universitats estatunidenques estan investigant un experiment que, a través de pell d’homes estèrils, donen lloc a cèl•lules germinals. Aquest és un xicotet pas per conèixer la biologia de l’esperma. Servirà també per aplicar aquesta teràpia a la clínica i obtenir un major número i més qualitat d’espermatozoides.

La fertilitat afecta un 10-15% de les parelles i l’home té un paper important en aquest números. Hui en dia hi ha pocs experiments que ajuden a millorar la qualitat del semen i la seva quantitat. Si aconseguiren l’aplicació, reduirien o inclús eliminarien l’esterilitat. Però per a seguir amb aquesta investigació cal seguir estudiant la seva aplicació.

L’experiment constava d’agafar pell de 5 homes per transformar-la en cèl•lules mare pluripotents. Les cèl•lules foren trasplantades als ratolins esterilitzats. Es va comprovar que les cèl•lules es van transformar en precursores del espermatozoides. El que intenten obtenir és que en un futur l’esterilitat no siga un problema per tenir fills.

Altres investigadors volen trobar en aquestes cèl•lules la solució per a altres problemes, però, de moment, tan sols és una expectativa per un futur tractament.  És un xicotet pas per a seguir investigant en aquestes cèl•lules que poden aportar moltes millores a la nostra vida.

Noticia original
Noticies relacionades:
- La pell també per a la insulina
- Problemes relacionats
Video:


1 comentari:

  1. Aquesta noticia em sembla molt important per a coneixer la biologia de l'esperma. Si aconseguirem aquesta aplicació reduiriem o eliminariem l'esterilitat. L'esterilitat afecta a un gran nombre de parelles, és a dir, una de cada 5 parelles té problemes per a assolir l'embaràs i gràcies als xicotets avanços podriem eliminarla.

    ResponElimina