diumenge, 4 de maig del 2014

La desaparició del Dengue més a prop.

El Dengue, una malaltia que actua especialment a Brasil, esta més prop de desaparèixer, ja que el govern brasiler ha permés l'ús de mosquits transgènics de l'espècie Aedes aegypti, principals transmissors de la malaltia.
Esta posant-se en venta la varietat mascle OX513A, on s'han introduït dos gens, es quals provocarien la mort de les cries abans d'arribar a l'etapa adulta.
De moment, en les zones on s'ha expandit aquesta varietat de l'espècie, la població del mosquit s'ha reduït entre un 81 i un 93%.

Segons els doctors de la Universitat de Navarra, encarregats de la investigació, el risc en la manipulació genètica d'aquests insectes  son menors en relació al benefici que ocasiona, ja que es una malaltia que mata a milers de persones  cada any.
També informen que tal vegada no siga la solució definitiva per erradicar el dengue, ja que aquesta malaltia pot ser captada en altres insectes i per tant arribar als éssers vius d'altres formes.

L'objectiu més pròxim d'aquest mètode es combatir la plaga d'insectes d'aquesta espècie que afecta al païs sud-americà i així reduir el nombre de contagis d'aquesta malaltia.



Noticia original

Noticies relacionades:
-Paraguai amb por per un impacte ambiental dels insectes transgènics
-Insectes depredadors s'encarregaran d'acabar amb les plagues






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada