divendres, 2 de maig del 2014

TDAH, resultat transgeneracional d'exposició prenatal a la nicotina?

Un recent estudi, realitzat per l’equip de Pradeep G. Bhide i Jinmin Zhu, ha palesat que el fet de que un avantpassat nostre fumara 100 anys abans del nostre naixement pot fer que patim un Transtorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH). Aquest resultat es dona encara que els nostres pares no fumen, i demostra que els canvis en el nostre genoma son permanents, tinguen la causa que tinguen.

Aquests científics van utilitzar un model basat en ratolins, i els resultats els van mostrar que hi ha transmissió transgeneracional per via materna, però no per via paterna. Segons va dir Bhide, els gens sempre estan canviant, i hi ha diversos factors que els silencien o fan que s’expressen, com els mecanismes hereditaris o allò que veiem, mengem o escoltem.

El TDAH ha anat augmentant en les últimes dècades, i els científics, fins ara, no han sabut explicar el per què. Una possible causa pot ser el fet de que, després de la Segona Guerra Mundial, moltíssimes dones es van aficionar al tabac mentre estaven embarassades, ja que consideraven el tabac inofensiu per al nadó que encara no havia nascut.

Noticia original


Noticies relacionades

-El misteriós cas del ratolí resistent al càncer

-Mal d’Alzheimer i exposició al DDT, una relació ombrívola

Vídeo relacionat

1 comentari:

  1. La dificultat de mantindre l’atenció voluntària és un trastorn que afecta una gran quantitat de població infantil, fet que comportar diversos problemes en el dia a dia per a les persones que la pateixen així com els que està al seu voltant.
    Mai haguera pensat que una de les seues causes fora un avantpassat fumador, ja que no hi trobava cap tipus de relació un cosa amb l’altra. Ara bé, després de llegir aquesta noticia, m’he adonat de la importància que tenen els gens, i el que poden determinar en una persona. I sobretot, un altra causa negativa que deriva de hàbit de fumar tabac, com és l’aparició de malalties en futures generacions.

    ResponElimina