domingo, 25 de mayo de 2014

Les erupcions volcàniques han suavitzat el calfament global

Un grup de científics del Laboratori Nacional Lawrence Livermore, als Estats Units, i altres institucions d’aquest país, han fet un nova investigació en la que s’ha pogut comprovar que les erupcions volcàniques han tingut un efecte refrigerant significatiu al planeta.

Els nivells atmosfèrics dels gasos amb efecte hivernacle han anat augmentat contínuament i també el contingut total de calor en els oceans, però les temperatures mitjanes globals de la superfície del planeta han demostrat un nivell de calfament relativament xicotet des de 1998. Els científics han descrit aquest fenomen com una ralentització o una pausa.
En els volcans s’expulsen gasos a l’atmosfera que contenen diòxid de sofre. Si aquest gas aplega a l’estratosfera, formarà diminutes gotes d’àcid sulfúric que reflectiran una porció de la llum solar incident, traient-la del balanç energètic del planteta, i refrescant així la superfície del planeta.
En l’última dècada, la quantitat d’aquest gas, procedent dels volcans, ha augmentat, per la qual cosa es reflecteix més llum solar de torada a l’espai, i açò a creat un efecte de refredament natural del planeta.
L'equip d’investigació ha afirmat que les erupcions volcàniques de començaments del segle XXI han contribuït a esta recent pausa en el calfament global.
-Notícia original
-Notícies relacionades: 
·El canvi climàtic influenciaria en les erupcions volcàniques
·Les emissions volcàniques han refredat el planeta
Vídeo: 

No hay comentarios:

Publicar un comentario