diumenge, 25 de maig del 2014

L’ull biònic


Hi ha persones que a causa de certes malalties, arriben a perdre total o parcialment la visió. A través d’uns procediments d’alta tecnologia en Michigan, poden arribar a recuperar de forma incompleta la vista.

Implanten aquest ull biònic que conté una xicoteta càmera de video i un transmissor a les ulleres, la càmera envia les imatges en impulsos nerviosos a les cèl•lules saludables que encara queden a la retina i estes al nervi òptic. La informació visual viatja al cervell, que descodifica els patrons i poden ser reconeguts i interpretats, permeten al pacient tindre certa funció visual. La visió no és perfecta, però arriben a veure siluetes i llums, cosa que per diversos factors no podien fer-ho.

Desprès de perdre la visió qualsevol millora en aquest sentit és benvinguda en aquests pacients. L’ull biònic aporta una altra millora de la qualitat de vida d’aquests malalts, i fa més fàcil el dia a dia seu.

Noticia original

Noticies relacionades:
- Més informació:
- Ulleres d’última tecnologia:

Video relacionat


1 comentari:

  1. El que per a nosaltres resulta tan insignificant i poca cosa què és el vore sombres, colors i figures, per a una persona que ha perdut la visió pot ser l'esperança què necessiten dins el que ha resultat un canvi tan brusc per a d'ells. M'agradaría buscar mes sobre el tema i assabentar-me si tan sols es possible amb gent que ha perdut la visió i no en cecs de naixement. Molt bon post i mol interesant.

    ResponElimina