diumenge, 25 de maig del 2014

Les algues del mar Bàltic conserven elements radioactius de Chernóbil

El Centre Nacional d’Acceleradors, a Sevilla, col•labora amb el laboratori de medi ambient marí de l'Organització Internacional de l'Energia Atòmica (IAEA), a Mònaco. Aquests han fet una investigació sobre una mostra afectada per contaminació radioactiva. La mostra ha sigut les algues del mar Bàltic.

Els investigadors han analitzat els nivells de plutoni i iode en les algues del mar Bàltic i han confirmat que hi ha un alt nivell de radionúclids antropogènics deguts a l’impacte de l’accident de Chernóbil l’any 1986.
Les concentracions de radionúclids en les mostres marines és molt important per a les avaluacions de radioactivitat marina i per a l’estudi de processos oceanogràfics.
La IAEA va ser creada per a promoure tecnologies nuclears segures i pacífiques. Aquesta agència internacional s’ha encarregat del control d’esdeveniments com ara els accidents nuclears de Chernóbil i Fukushima. Aquesta organització pretén, que l’energia nuclear no s’utilitze amb fins militars, i intenta establir normes de seguretat nuclear i també protecció ambiental.
-Notícia original
-Notícies relacionades:
Accident nuclear Chernobyl 1986
-Accident nuclear Fukushima
Vídeo

1 comentari:

  1. No som conscients de la importància del tema radioactivitat, creguem que enviant-ho lluny d’ací, o amagant-ho sota terra s’acaba el problema, però aquest és un exemple més de que no devem jugar amb aquestes coses. Ens posem en perill nosaltres mateixa, i seria una obligació acabar amb tot allò que estigui relacionat amb aquest món. Que una catàstrofe d’aquest tipus, ens acompanyarà, com hem vist, durant molt i molt anys.

    ResponElimina