dimarts, 6 de maig del 2014

Descobreixen el mecanisme que crea els nòduls del pit


Les cèlules cancerígenes s’endureixen fins a crear tumors malignes, i açò vist a través de nòduls durs al pit, és un dels símptomes del càncer de mama. Però, quin és el mecanisme que provoca aquest fet? Els científics de l’Institut de bioingenieria de Catalunya han donat la clau.
Després de dos anys d’investigació, s’ha descobert que les propietats de les molècules  que ajuden a unir-se al teixit de la mama (integrines)  que estan sanes, són diferents a les que formen les cèl•lules cancerígenes. Quan els teixits són més rígids, les integrines de les cèl•lules sanes intervenen per a que s’estove el teixit dur. Però això no passa en les cèl•lules cancerígenes. En aquestes, en compte de reduir la rigidesa, el que fan es augmentar-la, fins a que es poden notar els nòduls propis del càncer de mama. Les molècules integrines roïns poden estar en molts altres òrgans als quals produeix el mateix, com per exemple el pàncrees.
Aquest descobriment intentarà aconseguir la manera de regular la rigidesa i combatre els tumors. De totes maneres clar aclarir que el nòduls no són només de tumors malignes, sinò també de benignes.
Notícia original
Notícies relacionades:
-Càncer de mama
-Mecanisme pel qual sobreviuen les cèl•lules tumorals
Vídeo relacionat:

1 comentari:

  1. Espe, molt interesant la teua noticia. Un dia d'aquesta setmana li descobriren un càncer de pit a una xica del meu poble. Noticies com aquestes et seveixen per a informar-te més sobre aquest tema, que avui en dia es tan comú.

    ResponElimina