divendres, 9 de maig del 2014

Els dispositius electrònics i la ràdio AM desorienten les aus migratòries

Les senyals electròniques i de ràdio AM tenen un sorprenent efecte sobre les aus migratòries, ja que poden arribar a desorientar-les.
Segons una investigació publicada a la revista Nature aquests dispositius interrompen l'activitat de les brúixoles internes dels ocells nocturns, indispensables per dirigir el seu vol. L'estudi planteja la possibilitat que les ciutats, plenes d'aquestes senyals electromagnètiques,tinguen importants efectes en els patrons de migració de les aus.
En l'experiment, realitzat a la Universitat d'Oldenburg,una ciutat alemanya de 160.000 habitants, van mantenir als ocells dins de cabanyes de fusta,un procediment que permet als investigadors estudiar la navegació magnètica mentre s'asseguren que les aus no estan rebent senyals procedents del Sol o les estrelles. Però es van trobar que les aus no podien orientar-se en la direcció migratòria adequada.
Després d’observar aquest experiment,van decidir cobrir les cabanyes amb plaques d'alumini per eliminar les senyals electromagnètiques. En aquestes condicions, les aus sí que van ser capaçes d'orientar-se.
Els resultats plantegen que l'activitat humana i la vida a les ciutats podrien estar modificant d'alguna manera la migració de les aus i, per tant, la seua supervivència.

Noticia original

Noticies relacionades
Més fonts d’informació

Vídeo

1 comentari:

  1. Una notícia bastant preocupant, ja que la un canvi en la migració de les aus podria provocar la mort d'aquestes, ja que segons l'època de l'any hi tenen que tindre unes condicions climátiques òptimes que la migració proporciona.

    ResponElimina