dimarts, 6 de maig del 2014

La proteïna que para l'envelliment

Antigues investigacions afirmaven que una proteïna feia que els cors dels ratolins adults adopten algunes característiques dels cors dels joves. Doncs bé, ara han trobat que aquesta proteïna millora el funcionament del cervell i dels músculs esquelètics dels ratolins adults.

Dos estudis de la Universitat de Harvard, per un costat l’equip d’Amy Wagers, Manisha Sinha i Young Jang, i per altre el de Lee Rubin i Lida Katsimpardi, han afirmat que al donar-los als ratolins adults la proteïna GDF11 han millorat l’activitat física i la capacitat olfactiva. Aquests investigadors afirmen que en tres o quatre anys podran posar-la als humans.

El que ocorre realment és que aquesta proteïna es troba molt més als ratolins joves que als adults, i que al injectar-la als adults, aquests milloren el rendiment dels seus òrgans.
Aquest experiment va sorgir d’un estudi de Wagers i Richard Lee, del BWH (Brigham and Women's Hospital) en Boston, que consistia en que quan posaren sang jove als cors dels ratolins adults, els cors vells es revitalitzaven i milloraren la seva estructura. Amb l’ajuda d’una empresa especialitzada, van aconseguir veure que realment el que feia açò possible era la proteïna GDF11.

Noticia original: noticias de la ciencia
Noticies relacionades:
La Vanguardia (mateixa noticia)

1 comentari:

  1. Aquesta notícia és molt interesant, ja que tracta de l'organ principal de l'aparell circulatori, el cor. El fet de que aquesta proteïna siga capaç de millorar el funcionament d'aquest organ, del cervell i dels músculs és un gran avanç .
    "Una proteïna que millora la capacitat fisica i enforteix el cor" Sona d'alló més bé, esperem que siga possible aplicar-la als humans i que ens permeta evitar alló de: "Ha faltat de vell que era".
    Gran notícia i ,sobretot, gran avanç cientific.

    ResponElimina