dimarts, 13 de maig del 2014

Manga robòtica per als malalts de pàrkinson.

Les neuropròtesis han servit per a que els pacients de pàrkinson o amb lessions medulars puguen evitar tremolors i moviments involuntaris, però aquestos resultaven aparatosos per als pacients, que es negàven a traure les estructures robòtiques al carrer.
A l'hospital 12 d'Octubre de Madrid han aconseguit un prototip de l'exoesquelet textil que es una manga negra de fibra amb electròdes implantats al braç que elimina els temblors i es molt discreta.
Aquest grup, format per ingeniers, físics i informàtics conseguí fer un exoesquelet que era capaç de mesurar la tremolor, i al detecrar-la, eliminar-la, així si la persona estava realitzant una acció i el braç començava a tremolar-li, el robot conseguía suprimir la tremolor i es podia seguir realitzant l'acció normalment, però aquest seguía siguent massa visible i la gent no ho utilitzava.
Ara grups de pacients proven els dissenys per a vore en quin es senten mes còmodes, cadascun té una patologia diferent i colaboren donant la seva opinió sobre la part estètica del robot.
Per ultim cal nomenar que el disseny estètic final de la mànega tèxtil serà islandés, realitzat a la companyia Össur, companyía que dissenyà la pròtesi de Pistorius.


Noticia original


Noticies relacionades:
- http://tn.com.ar/tecno/f5/felipe-recibio-una-protesis-realizada-con-una-impresora-3d_497766
-http://noticiasdelaciencia.com/not/9503/protesis_robotica_con_musculos_artificiales_para_rehabilitacion_de_pie_y_tobillo/

Video:


1 comentari:

  1. Una noticia molt interessant, ja que per als malalts del parkinson aquest invent és un avanç cientific i necessari per a les seves vides. No estaría gens malament que es aquest avanç fora possible per a la societat ja que hi ha molts afectats. Molt bona noticia. Enhorabona.

    ResponElimina