dimecres, 7 de maig del 2014

A major grandària de cervell, més autocontrol

Aquesta és la conclusió d'un estudi liderat per la Universitat de Duke (EUA) basada en la capacitat de resistir el impuls de fer alguna cosa que ens resulta temptador però contraproduent, és a dir, l'autocontrol.
L’estudi publicat en la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), conclou, que les espècies amb cervells més grans tenen més autocontrol que les espècies amb cervells xicotets.
L'equip d'investigadors va analitzar una sèrie de diferents proves amb 567 animals de 36 espècies. La primera prova, constava d'un cilindre opac del que els animals havien de recuperar un tros de menjar guardat en el seu interior. Després de resoldre aquesta tasca amb èxit, van canviar el cilindre opac per un transparent, amb la qual cosa aquests podien veure el menjar en el seu interior i havien de resistir-se a la temptació de llançar-se directament a l'aliment, amb la qual cosa xocarien amb el cilindre.
Segons el resultats de l'examen, els grans simis, com orangutans o ximpanzés van ser els que millor van realitzar els experiments, mentres que els més menuts com les mones esquirol, van obtindre els pitjors resultats.
Així va concloure el líder de l’estudi realitzat, Evan L. MacLean:"Independentment de la grandària del seu cos, a les espècies amb cervells més grans els va ser millor en les tasques d'autocontrol que els plantegem”.

Notícia original

Notícies relacionades:

- L’autocontrol es contagiós.

- L’autocontrol dels xiquets prediu el seu benestar quan siguen adults.

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada