divendres, 9 de maig del 2014

Tsunamis en el centre de Suïssa, com és possible?

Este succés, pareix pràcticament impossible, atés que en el centre d'Europa no hi ha zones marítimes, encara així pot produir-se com han demostrat investigadors de la Universitat de Berna. De fet ja va succeir en el passat a Suïssa, en el Llac Lucerna, que va patir un terratrémol l'any 1.601 (5,9 graus en l'escala de Richter). La tremolor va provocar onades que van aconseguir diversos metres. A més, en 1.687 es va produir en col·lapse d'un delta, que va provocar onades semblants (aproximadament de 6 a 10 metres) .


Els investigadors de la Universitat de Berna es troben en una reunió de Geociencia a Viena, on han dit que este succés ocorregut en el Llac Lucerna, podria arribar a repetir-se i suposaria una catàstrofe pel fet que és una zona prou poblada.




Els investigadors també han recalcat que en altres llacs del centre d'Europa han ocorregut estos lliscaments subaquàtics. Per tant, no han d'oblidar-se estos tsunamis en llacs, que encara que ocorren aproximadament cada 1.000 o 2.000 anys, els científics consideren oportú inspeccionar les zones més perilloses i mantindre's al corrent, ja que hui en dia, un tsunami podria tindre unes greus conseqüències pel fet que hi ha prou població que habita estes zones.

Notícia Original
Notícies Originades:
Un tsunami golpea las costas de Fukushima sin causar daños
Un tsunami provocado por un seísmo deja cinco muertos en las islas Salomón

Vídeo:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada