dilluns, 5 de maig del 2014

L'OMS adverteix de l'amenaça que suposa la resistència als antibiòtics

Quan es van descobrir els antibiòtics, moltes malalties que fins aleshores havien estat mortals per a gran part de la població mundial van poder combatre’s durant molts anys. No obstant, un informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha desvelat el que més es temia: la resistència dels bacteris als antibiòtics és ja una realitat. Els bacteris han desenvolupat una sèrie de canvis que fan els antibiòtics inútils i provoquen una amenaça.
 “El mon està abocat a una era de posantibiòtics en la que infeccions comuns i lesions menors que han estat tractables durant decennis tornaran a ser potencialment mortals”, va explicar Keiji Fukuda, subdirector general de l’ OMS per Seguretat Sanitària.
Aquesta resistència fa que les malalties es prolonguen més temps, augmenta el risc de mort que una simple diarrea podria provocar, i a més a més, augmenta el cost del tractament, ja que es requereix un tractament més sofisticat i més estància en el centre sanitari.
Els experts proposen diverses solucions: els farmacèutics poden prescriure els antibiòtics sols quan siga necessari; els pacients han de prendre antibiòtics sols quan el metge els diga, i la dosi que els recomane; també són mesures fonamentals una millor higiene, accés a aigua potable i control de les infeccions als centres sanitaris.

Noticia original


Noticies relacionades

- Augmenten de forma espectacular la potència combativa del sistema immunitari.

- Nou fàrmac capaç de protegir contra el perillós virus de Marburgo.

Vídeo relacionat

1 comentari:

  1. Em pareix una notícia molt interessant ja que el tractament de malalties que poden provocar la mort és una tema d'actualitat que ens afectarà directament. Jo també pense que fer un bon ús dels fàrmacs (prendre la quantitat necessària i només quan ho diga el metge) és primordial, encara que no tot el món ho té en compte. A més, aquest problema tindrà una gran repercussió econòmica que no ens beneficia per a res en l'actualitat. Fer cas als consells que ens donen per evitar problemes de salut és més important del que pensem.

    ResponElimina