divendres, 2 de maig del 2014

Les estructures cerebrals en què home i dona diferixen




Després de revisar 20 anys d'investigacions neurològiques a la cerca de les diferències estructurals entre el cervell de l'home i el de la dona, un equip de científics ha presentat els resultats d'este metaanálisis de tota la informació rellevant.
Després de revisar 20 anys d'investigacions neurològiques a la prop dels diferències estructurals entre el cervell de l'home i el de la dóna, un equip de científics ha presentat els resultats d'este metaanálisis de tota la informació rellevant.
A l'observar amb major detall, les diferències en volum entre ambdós sexes, van resultar estar ubicades en algunes regions molt específiques. Entre estes es troben algunes parts del sistema límbico i el sistema que s'ocupa del llenguatge.
Concretament, els hòmens, com a mitjana, van resultar tindre majors volums i densitats de teixit més altes en: amígdala esquerra, hipocamp, corfa insular i putamen; densitats més altes en un sector del lòbul dret del cerebel i en el claustrum esquerre; i volums majors en els girs parahipocámpicos anteriors bilaterals, els girs cingulados posteriors i altres, el precuneus, els lòbuls temporals, el cerebel, l'amígdala dreta, l'hipocamp i el putamen. Per la seua banda, les dones, com a mitjana, van resultar tindre una densitat més alta en el pol frontal esquerre; i majors volums en el pol frontal dret, alguns girs, l'àrea de Brodmann 45 (pars triangularis) , el planum temporale / opercle parietal, el gir cingulado anterior, la corfa insular, el gir d'Heschl, en precuneus i tàlems bilaterals, gir parahipocámpico esquerre, i corfa occipital lateral.

NOTICIA ORIGINAL:

NOTICIAS RELACIONADAS:

El hombre tiene el cerebro más grande que la mujer

Las conexiones neuronales de tu cerebro varían si eres hombre o mujer

VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada