dilluns, 5 de maig del 2014

Implantat en Holanda un crani complet gràcies a una impressora en 3D

Una dona de 22 anys ha rebut un implant de crani d’un plàstic compatible amb el seu organisme, obtingut gràcies a una impressora en 3D.
L’operació l’ha portat a terme el neurocirurgià Bon Verweij qui ha passat 23 hores al quiròfan de l’Hospital Universitario de Utrecht.
Aquest s’ha realitzat degut a l’augment de grossor dels ossos del seu cap que pressionaven el cervell posant-la en perill. Aquest augment li provocava problemes de coordinació, molt de dolor i la deformació de les seues faccions així com la degeneració d’altres funcions amb el pas del temps.
L’operació ha resultat exitosa i no ha deixat seqüeles en l’afectada. Fins el moment aquests implants eren parcials i temporals. El polímers biomèdics utilitzats en reconstruir l’os eren el titani i l’acer inoxidable. Aquests havien de ser modificats a la taula d’operacions. En canvi, la tecnologia 3D permet saber la mesura exacta del crani degut als models gràfics extrets de ressonàncies magnètiques del cap del pacient.

Notícia original

Notícies relacionades:
Cartutxos de cèl•lules, impressores d’òrgans
Científics treballen en una impressora 3D per a reconstruir òrgans a través de cèl•lules

Video:

2 comentaris:

  1. Aquesta és una de les notícies en les que t'alegres quan la veus, ja que és una motivació per l'avanç de la ciència. Aquesta operació ha d'haver sigut molt complicada pel fet de introduïr-li a una jove un crani gràcies a la tecnologia 3D. A més, s'han conseguit els objectius, sense seqüel·les ninguna. Més enllà, una xica de 22 anys té tota la vida per davant per disfrutar-la i una malaltia no la podia fer caure, sinó lluitar fins que ho han aconseguit.

    ResponElimina
  2. La ciència dia a dia va avançant més i més. La tecnologia 3D una cosa que fa poc no imaginàvem que anava a existir, i a dia d'avui ja està posat en marxa, i a pogut fer que una xica seguisca en vida gràcies a un implant d'un crani de plàstic compatible amb el seu organisme. Cada dia la ciència ens impressiona amb noves coses, i esperem que poc a poc puga ficar solucions i la fi de moltes malalties com càncers, que porten la mort de moltes persones.

    ResponElimina