dilluns, 12 de maig del 2014

Els barbs reviuen però no remonten

Els barbs es una especie autòctona del riu Jarama, que viuen en llocs poc profunds, amb corrent i un abona base de grava per a depositar els seus ous. Però un assut els impedeix remontar el riu per a pasar a la seua zona.

Uns quants grups d’ecologistes indignats, denuncien que numeroses infraestructuras abandonades han trencat la continuïtat del riu, impedint que aquestos peixos el remonten. Afegeixen, com hi ha en altres conques españoles, no hi ha pas per als peixos.

Antonio Martínez, un portaveu de l’associació Jarama Viu, observa molt amenut aquest ríu, explica que el problema ve quan a part de no arribar a la seua zona per a colocar els ous, acaben el procés molt cansats. A de més, hi ha grups de barbs que es queden aïllats que debiliten l’espècie a causa de no mesclar-se.

Els ecologistes, vegent aquest “espectacle”, afirmen que el Jarama és un riu que està abandonat per complet. Aquests mateixos escriviren una nota reclamant més atenció per a una espècie autòctona que sobreviu, però s’ha d’enfrentar a uns obstacles que la Confederació deuría eliminar.

Ací els deixe una tros deixa nota:
"Està desnonat per la Confederació Hidrogràfica del Tajo. A l'estiu no és rar que els seus trams alts es troben dessecats pel tancament radical de les comportes dels embassaments [...] A estos problemes sanitaris i ambientals cal afegir la invasió d'espècies de peixos exòtics que ja poblen les seues aigües, i que han substituït als ciprínids que les habitaven tradicionalment".

Noticia orginal

Noticia relacionada 1; Noticia relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada