diumenge, 18 de maig del 2014

La contaminació per pesticides ha arribat també a l’Antàrtida.

Les dades científiques arreplegades pel trineu de vent de l’explorador Ramón Larramendi, demostren l’existència de contaminant orgànics i pesticides en l’Antàrtida.
Ho assegura un estudi realitzat a partir de mostres arreplegades durant una expedició al continent gelat. El trineu de vent va poder realitzar un mostratge atmosfèric en un recorregut que va des de l’Estació Novolazarevskaya, a 75 quilòmetres de la costa, fins a la Glacera Unió, creuant el Pol Sud durant 35 dies.
Les partícules contaminants, d’una vida mitja-llarga, no queden “atrapades” en la neu com en un principi es creia, retardant així la seua arribada a l’altiplà antàrtic, sinó que es van movent de les regions temperades a les més fredes.
Els resultants d’aquest estudi, posen de manifest com el ésser humà està pertorbant la biosfera. Les substàncies que els investigadors han assenyalat com contaminants orgànics “en l’aire, la neu, l’aigua, la vegetació o les xarxes tròfiques dels organismes en l’Antàrtida marítima” són bifenils policlorats i pesticides organoclorats.

Notícia original.

Noticies relacionades.

- El desgel “irreversible” de l’Antàrtida.

- El declivi del regne de gel. 

Vídeo:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada