diumenge, 4 de maig del 2014

El deteriorament del nucli no esta relacionat amb l'envelliment de l'organisme

Els treballs realitzats recentment pels investigadors del Centre de biologia d'Andalusia, juntament amb          l' Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, han determinat que encara que s'hi manifeste una correlació entre el deteriorament de l'estructura nuclear i l'edat de  l'individu, no sempre succeeix aquest fenomen, per tant, no pot ser considerada com la causa de l'envelliment.

La causa i com els organismes envellim es una de les grans preguntes del mon científic. A mesura que ens fem majors les nostres funcions es deterioren, i adquirim amb més facilitat certes malalties. Els intents d'explicar aquests successos son molt variats, des de la dificultat de reparació del DNA fins l'acumulació de danys en diferents components cel·lulars.

El microorganisme en el qual s'ha realitzat l'anàlisi, el Caenorhabditis elegans  ha permés elaborar un informe en el qual es determina que animals amb més anys de vida tenen una velocitat de deteriorament del nucli més lenta i al contrari. Amb aquests resultats juntament amb les dades establertes en els humans, permet deduir al  mon científic que el deteriorament del nucli es la causa de l'envelliment en aquelles persones sanes, però no en aquells organismes que tinguen qualsevol alteració en els gens o en les cèl·lules

Noticia original

Noticies relacionades:
-La tomaca rosa, ajuda contra l'envelliment
-Una infancia dura comporta un envelliment accelerat








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada