dimecres, 7 de maig del 2014

El síndrome de Noé

Per primera vegada, a Espanya, s’analitza el trastorn psiquiàtric per acumulació d’animals, que consisteix en amuntegar un gran nombre de animals de companyia a casa, sense proporcionar-los les mínimes atencions, aquest trastorn es coneix com síndrome de Noé.

Les dades van ser obtingudes a partir de 27 persones que havien acumulat un total de 1.218 gats i gossos, i que la major part d’aquestes persones eren ancians socialment aïllats.
Aquest síndrome preocupa cada vegada més, ja que s’està convertint en un greu problema de salut. Els investigadors creuen que aquest trastorn té implicacions en salut mental, benestar animal i salut pública. Paula Calvo, investigadora del grup de investigació en ansietat, trastorns afectius i esquizofrènia del IMIM i del departament de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), comenta que encara no existeixen protocols d’actuació per a realitzar intervencions en aquests casos.  Avui en dia, quan es detecta un cas així nomes son retirats els animals però a la persona que ho sofreix no li se dona ningun tipus de atenció. La persona que ho pateix, no s’adona de que els seus animals estan mal, i moltes vegades tenen desnutrició, deshidratació, infestació de paràsits.. i tot açò ocorre en un espai amb molt poques mesures higièniques.

La nostra societat, ha de saber que aquest síndrome està present als nostres dies, i que tenim que saber identificar aquest casos, i afrontar-los per tal de poder ajudar a les persones i als animals que dia a dia pateixen el síndrome de Noé.

Notícia original
Noticies relacionades:
-Síndrome de Noé i maltracte.
-Causes del síndrome de Noé.

Video:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada