dilluns, 5 de maig del 2014

Una molècula es mostra eficaç contra la segona ceguera més freqüent


Xicotetes dosis d’una proteïna del sistema immunològic es mostren eficaces contra la degeneració macular associada a l’edat en la seua variant més agressiva, responsable del 90% dels casos de ceguera, segons investigadors del Trinity College de Dublín.
Si es verificaren aquests resultats, el tractament donaria un gir, ja que actualment es tracta en etapes avançades i amb molestes injeccions intraoculars.
Aquesta malaltia apareix a partir dels 60 anys. La màcula es troba al centre de la retina i s’encarrega de que la visió siga més nítida. La degeneració macular es dona pel desenvolupament de vasos sanguinis baix de la màcula que en trencar-se alliberen sang i líquids. En conseqüència, la visió central es veu afectada fins que apareix un punt central negre que creix amb el temps i només respecta la visió perifèrica. La variant més agressiva (humida) apareix només en el 10% dels casos, però causa el 90% de la ceguera associada a la malaltia. El tractament actual és molt agressiu i consisteix en la injecció de substàncies que frenen el creixement dels vasos sanguinis.
S’espera que l’administració intravenosa d’una proteïna del sistema immune vinculada a processos inflamatoris ens proporcione un tractament més senzill, eficaç i còmode.
Un primer inconvenient fou el perill a fer malbé altres cèl•lules de la retina però es va observar que administrant baixes dosis no tenia efectes adversos.
A més, amb les injeccions s’aconsegueix atacar el factor de creixement però amb aquest nou tractament s’inhibeix la producció d’allò que estimula la formació de vasos sanguinis.

Notícia original

Notícies relacionades:
Implantada a Granada una novedosa còrnia bioartificial 
Uns cinc milions d’espanyols estan en risc de patir malalties de retina 

Video: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada