dimecres, 7 de maig del 2014

Quins bacteris hi ha als bitllets de dòlar i quines malalties provoquen ?


Els investigadors de la Universitat de Nova York han identificat 3.000 tipus de bacteris en els bitllets d'un dòlar . Es tracta del primer estudi d'ADN aplicat al paper moneda als EUA

A més de bacteris , hi havia virus , fongs , patògens de plantes , rastres d'àntrax i diftèria . Entre els bacteris trobades figuren les famoses Staphylococcus aureus , Escherischia coli , Helicobacter pylori i Corynebactrium diptheriae .

Les espècies descobertes causen acne , úlceres gàstriques , pneumònia , intoxicació alimentària i infeccions per estafilococ . Alguns dels gens trobats són responsables de la resistència als antibiòtics .

"En realitat hem trobat que els microbis creixen en els diners " , va dir Jane Carlton

Els bancs centrals del món en general es preocupen més per la durabilitat dels seus diners , que per la microbiologia . No obstant això , en diversos països , com Canadà , Tailàndia i Bhutan , s'imprimeixen bitllets en fulls de polímer plàstic flexible . Allà els nivells de bacteris són normalment menors en comparació amb els presents en els bitllets elaborats a base de cotó o paper .

Notícia original

Notícia relacionada

Video relacionat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada