divendres, 23 de maig del 2014

La ciutat s'ofega en una partícula

Va alertar ahir l'OMS que la qualitat de l'aire que es respira en la majoria de les ciutats del món empitjora i amb ella augmenta el risc que la seua població patisca malalties respiratòries , coronàries i altres patologies relacionades amb la contaminació . 600 en 91 països superen els nivells recomanats per l'OMS , la causa d’aço son el tràfic , la indústria i les calefaccions . “En els industrialitzats, les dades no milloren com venien fent-ho en els últims 20 o 30 anys" , assenyala María Neira , directora del departament de Salut Pública i Medi Ambient de l'OMS.

Barcelona , amb 25 , i Madrid , amb 22 , superen les recomanacions de l'OMS , però , com ocorre en la resta d'Europa , els registres són dels més baixos en la classificació mundial . Les causes són variades : la dependència dels combustibles fòssils , com en les plantes que produïxen energia amb carbó; el transport en vehicles privats; l'escassa eficiència energètica en els edificis (com es calfen o refreden i aïllen) i l'ocupació de biomassa per a cuinar i per a les calefaccions.

L'agència de l'OMS que investiga el càncer va actualitzar fa uns mesos la seua classificació i va situar la contaminació ambiental en el nivell 1 , el més alt , el de les substàncies sobre les quals no hi ha dubte científic sobre la seua relació amb el càncer .

Noticia original

Noticies relacionades:

- Alarmes al detectar alumini en les aigües d’una mina que va reventar. 

- Ecologistes denuncien l’augment de contaminació per nitrats. 

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada