diumenge, 25 de maig del 2014

La biomassa del fitoplàncton i el zooplàncton es reduira pel calentament global.

El calentament de la temperatura dels oceans provocarà una reducció de les biomasses de fitoplancton i zooplancton (reducció d'un 6% i 11% respectivament). Aquesta reducció provocarà un descens en la biomassa de peixos en certes regions, per ser (el fitoplàncton i el zooplàncton) els principals components de la red tròfica.
Els efectes del canvi climàtic previstos per al 2080-2100 preveuen que l'oceà incrementara la seva temperatura uns 2 ºC de promedi. Aquest calentament canviara la circulació oceànica i provocarà una major estratificació de la columna d'aigua. Tot açò afectarà a la disponibilitat de nuetrients per al creixement del fitoplàncton, a la producció primaria (biomassa produida pel fitoplàncton) i a la secundaria (biomassa produida pel zooplàncton).
L'afecció al fitoplacton i zooplacton tindrà diferencies segons les distintes regions, els mars del centre i sur d'Europa sofrirà una disminució del fitoplacton, i e els mars Bàltic i de Barents i en el Mar NEgre s'espera un increment.
A més de la reducció de les produccions i per conseqüència de les especies pelàgiques de peixos, al haver menys fitoplàncton i per tant, menor absorció de CO2, es reduira la capacitat dels oceans per regular el clima.

Noticia original 

Noticies relacionades:
- http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1576707
- http://www.consumer.es/seguridad-alimentaria/2012/07/12/211234.php

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada