dissabte, 3 de maig del 2014

Cèl•lules mare de les dents poden desenvolupar-se com a cèl•lules del cervell

Neurones
Investigadors de la Universitat d’Adelaida, en Australia, han descobert que les cèl·lules mare de les dents poden desenvolupar-se com a cèl·lules del cervell, la qual cosa incita a pensar que es podrien utilitzar en teràpia contra certs trastorns neuronals.
En experiments realitzats en laboratori, els científics comprovaren que les cèl·lules mare de les dents
formaven, a més, xarxes complexes de cèl·lules, similars a les xarxes neuronals. Per açò, afirmen que: “Les cèl·lules mare de les dents tenen un gran potencial per a créixer i transformar-se en noves cèl·lules cerebrals o nervioses”.
Açò podria ajudar en tractaments de trastorns cerebrals,asseguren. Les opcions de tractament disponibles per als milers de pacients amb accident vascular cerebral cada any son limitades. Els tractaments disponibles han d’administrar-se ràpidament, en unes hores després del vessament cerebral; i moltes persones no el reben a temps.
Utilitzar les pròpies cèl·lules mare del pacient permetria poder aplicar un tractament mesos o inclús anys després d’un accident vascular cerebral.
No obstant, encara no s’ha aconseguit desenvolupar cèl·lules cerebrals totalment funcionals a partir de les cèl·lules mare dentals, els científics creuen que proporcionant un entorn semblant al del cervell a aquestes cèl·lules podrien convertir-se en neurones.

2 comentaris:

  1. Aquesta pot ser una gran noticia científica en el futur, ja que tots esperem que aquesta investigació continue, i ajude a trobar una solució definitiva per tal d'acabar amb els trastorns cerebrals que afecten a la salut de un gran nombre de persones i son un gran mal de cap per a la ciencia

    ResponElimina
  2. És benvingut tot el relacionat amb la temàtica tant complicada com pot ser la dels transtorns cerebrals. Com milloraria la vida de moltíssimes persones si encontrarem una solució a aquest problema diari. Qualsevol avans en aquest món és un pas endavant i cal tenir en compte.
    El cos humà ens pot arribar a sorprendre i mai deixarà de fer-ho, ja vejem que amb una dent el que podríem arribar a provocar.

    ResponElimina