dilluns, 5 de maig del 2014

Descobreixen i desmantellen la "armadura" que protegeix el càncer del pàncrees.

El càncer de pàncrees  resisteix a la quimioteràpia i a la radioteràpia. També els tumors creixen sense trobar resistència.



Uns investigadords de l'equip del Centre Fred Hutchinson de Recerca Oncològica, han descorbert que el càncer de pàncrees s'oculta del sistema immunitari reclutant cèl·lules immunosupressores especialitzades, anomenades Gr-MDSCs. Els tumors de pàncrees aconsegueixen l'acumulació d'aquestes alliberant una proteïna  GM-CSF, que atrau les Gr-MDSCs.

Els investigadors han comprovar que les Gr-MDSCs actuen contra les cèl · lules T i aquestes són utilitzades  per lluitar contra els tumors, ja que poden reconèixer molècules molt específiques. Però les Gr-MDSCs impedeixen que les cèl·lules T es divideixen.

Els investigadors han descobert que, mitjançant una reducció de les G-MDSCs  les cèl·lules T recobren la seva força. Quan  van provocar aquesta reducció, observaren que les cèl·lules T aconseguien entrar en els tumors i atacaven  a les cèl·lules tumorals.

- Noticia original.

- Noticies relacionades:
 
   - Causes, símptomes i tractament del càncer de pàncrees.

   - La nutrició en el càncer de pàncrees.

- Video:




1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha cridat l'atenció perquè tinc algun conegut que pateix aquesta malaltia i he pogut comprovar que aquest càncer és un dels més difícils de tractar. Per tant, m'alegra saber que aquests científics mitjançant els seus estudis han donat un gran pas endavant respecte a la lluita contra aquest càncer.

    ResponElimina