diumenge, 4 de maig del 2014

Vacunes per a tots.




Les vacunes són ferraments importantíssims per als xiquets i joves, però també són molt difícils d’utilitzar als països en desenvolupament. Deuen ser conservades entre 2i 8 C o ja no poden ser utilitzades.
En països rics aquesta característica no suposa cap problema, però en els de vies de desenvolupament és casi impossibles seguir aquests paràmetres.

Per al seu transport utilitzen una cadena de fred des de la fàbrica fins a la seva utilitat i són enviades per avió per a augmentar la rapidesa de transport. I quan arriben al destí, uns sensor indiquen si les vacunes son o no aptes per a la seva utilització. I si no ho són suposen una gran despesa de diners. Però así no acaba la dificultat, ja que per arribar a les persones, a vegades cal convertir-se en un senderista de luxe, travessar rius, vegetació o realitzar llarguíssimes caminates.

Per evitar tots aquests problemes la MSF sol•licita que busquen vacunes més fàcils d’utilitzar i amb major tolerància al calor. L’única vacuna que van modificar per evitar-losva ser  la MenAfriVac per a la meningitis.
Sols intenten que la cadena de fred siga més flexible per a que arribe a més xiquets i aixina poder protegir a tots aquells que ho necessiten i que ho mereixen.

Noticia original
Noticies relacionades:
- Avanços de les vacunes
- Més vacunes a mon
Video


1 comentari:

  1. M'ha paregut una noticia molt impactant pel fet que el transport de les vacunes siga massa complicat.Ja que en els paisos rics no tenen cap inconvenient en aquest problema,hem de fer tot el que estiga en les nostres mans per a conseguir que eixes vacunes arriben als paisos que están en desenvolupament perquè tota persona té dret a tindre medicaments contra les malalties.

    ResponElimina