diumenge, 4 de maig del 2014

Viatge cap a una zona desconeguda de Groenlàndia

Una expedició, organitzada principalment per la Societat Geogràfica Espanyola, partirà cap a Groenlàndia per tal de recórrer una zona desconeguda fins ara, l'est de l'illa.
L'expedició composta per cinc persones recorrerà 5000 kilòmetres amb un trineu impulsat per una cometa.
La primera idea es recórrer uns 500 kilòmetres diaris a una velocitat entre 25 i 30 km/h per a acabar-la en mes i mig aproximadament.
Encara que hi ha diferents objectius pensats per a aconseguir en aquest viatge cap a un territori desconegut, tant geogràfics com tècnics, una de les raons mes importants es l'intent de captar dades sobre el terreny de diferents llocs poc coneguts per a contrastar els models de predicció del canvi climàtic, difundits per el Grup Intergovernamental contra el Canvi Climàtic.
Un enginyer del CSIC ha explicat que s'obtindran resultats meteorològics, a més de realitzar diferents perforacions per investigar la quantitat de neu i la seua densitat, inclús  s'encarregaran de medir la radioactivitat de la zona
I es que a Groenlàndia l'acció del canvi climàtic s'hi veu fàcilment, ja que fa un centenar d'anys els caçadors podien desplaçar-se en trineu durant deu mesos pel mar gelat, mentre que ara sols ho fan tres mesos.

Noticia original

Noticies relacionades:
-Les fotos que van sobreviure al gel
-Les expedicions a l'Everest en perill







1 comentari:

  1. Una noticia molt interesant perquè el descobriment d'un nou territori implica noves investigacions sobre el canvi climátic,el terreny i altres més coses.De fet aquest descobriment s'ha donat en un lloc on el canvi climátic és veu molt fácilment tal i com comenta el nostre company.
    El que m'ha impactat l'atenció es la forma en que recorrerán els kilometres prevists.Per a mi,finalitzar aquest recorregut en un mes i mig es molt dificil però esperarem intrigats els resultats obtinguts.

    ResponElimina