diumenge, 4 de maig del 2014

La dieta de la mare influeix en l'expressió dels gens dels seus fills.

Investigadors observen que la dieta de la mare pot afectar el seu fill i també l'alimentació de la mare abans de la concepció.


Els experiments realitzats en animals han demostrat que l'exposició a determinats factors externs és el que fa que un gen s'expressi o es mantingui apagat. 
Aquest fet explicaria el cas dels bessons idèntics, el fet que un tingui una patologia no vol dir que l'altre la tingui. 

Investigadors del Grup de Nutrició Internacional MRC de la Facultat de Medicina i higiene Tropical de la London School, analitza la nutrició de la mare en el moment de la concepció, en la modificació de l'ADN de la seva descendència.

Per fer comprovacions els autors de l'estudi van seleccionar a dones i van mesurar les concentracions de nutrients a la sang. Van observar que la dieta de la mare tenia un efecte significatiu en les característiques de l'ADN dels seus fills. 

Paula Domínguez-Salas ens explica que els nadons concebuts en l'estació plujosa presenten millor taxa de metilació
Quant a la hipermetilació o la hipometilació pot ser positiu o negatiu en funció de quina la informació genètica estigui activada o apagada.


- Noticies relacionades:
  

    - Nutrició

- Video.

1 comentari:

  1. És interessant aquesta noticia ja que el fet de poder previndre futures malalties fins i tot abans de naixes és important. De vegades pensem que l'alimentació no és molt important per a nosaltres i per als que més volem, però ens oblidem que sóm el que pengem.

    ResponElimina