dijous, 8 de maig del 2014

L'OMS alerta de l'augment de la contaminació ambiental a les ciutats

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat d'un augment de la contaminació ambiental en la majoria de les ciutats del món ja que un 90% de l’aire d’aquestes grans ciutats superen els nivells de qualitat que estableix l’OMS, amb el consegüent risc que els seus habitants pateixin més problemes respiratoris i altres patologies.
En les investigacions s’ha afirmat que actualment només el 12 % de les persones que viuen en aquestes ciutats respiren aire net i al voltant de la meitat està exposada a nivells de contaminació 2,5 vegades majors als que estableix l'OMS.
Els experts diuen que la contaminació de l'aire és cada vegada pitjor,i aquestes dades són degudes per l'ús de combustibles, l'augment de mitjans de transport i deficiències en el consum energètic d'oficines i llars.
Però també hi ha solucions per aquest problema com són per exemple; la prohibició de les calefaccions de carbó en els edificis, l'aposta per energies renovables i un major control del transport.
Entre les 20 ciutats més brutes están l'Índia,Nova Delhi, Patna, Gwalior i Raipur. La capital índia presentava una mitjana anual de 153 micrograms de partícules petites per metre cúbic.
Un informe publicat per l'OMS va destacar que la contaminació atmosfèrica va ser responsable el 2012 de la mort d'uns 3,7 milions de persones.La directora de Salut Pública de l'OMS, l'espanyola María Neira , reconeix que es pot millorar  aquest problema i reduir la incidència del càncer de pulmó i les malalties cardiorespiratòries.

Noticia original

Noticies relacionades
Més informació


Vídeo

1 comentari:

  1. Aquesta es una altra noticia més de les que afecten a la gent del carrer, i continua semblant que no som conscients del problema que ens afecta. I quan dic som, em referisc a la gent del carrer com als màxims dirigents que, personalment, crec que son els primers que deuen pensar i actuar per a canviar la situació.
    Espere que la publicació d'aquestes noticies faja reflexionar i canvien les coses en el futur

    ResponElimina