dimarts, 6 de maig del 2014

Emergència sanitària per l'augment de casos de la pòlio

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decidit decretar una emergència sanitària mundial davant l'augment dels contagis de la pòlio en els últims sis mesos i després de detectar casos en una desena de països.
El Comitè d’Emergència de l’OMS format per 14 experts van recomanar decretar l'estat d'emergència perquè aquests contagis poden ser una amenaça per a la resta del món,va confirmar Bruce Aylward .
En els últims sis mesos s'han detectat casos a l'Afganistan, Camerun, Etiòpia, Guinea Equatorial, l'Iraq, Israel, Nigèria, Pakistan, Somàlia i Síria.
L’Organització Mundial de la Salut a pogut afirmar que tres d’aquests països están exportant el virus cap a la resta dels països.
Una informació que a sigut molt alertant va ser el fet de que la transmissió s'hagi donat en el que es considera "la baixa estació" de gener a abril, els mesos en què el virus de la pòlio  normalment  no s'encomana tant.
Aquest fet fa témer que en els mesos d’alta transmissió, que començen precisament ara al maig, el contagi pugui multiplicar-se,però els experts confien en que de aquí a 2018 la malaltia puga eliminar-se.

Noticia original


Noticies relacionades

Més informació


Vídeo


3 comentaris:

  1. Aquesta notícia m'ha causat certa atenció ja que ens mostra un fet molt alarmant. A causa de l'augment de la pòlio, la vida de molts nadons i jòvens esta en perill més concretament a l'Afganistan, Camerun, Etiòpia,etc. Al final d'aquesta noticia he pogut llegir que els experts afirmen que abans del 2018 aquesta malaltia pot ser eliminada, un fet que m'ha extranyat ja que hui en dia poques són les malalties que podem dir amb tanta seguretat que es poden eliminar, encara que contem amb molts abanços en el món de la ciéncia i la medicina.

    ResponElimina
  2. M'he decidit a comentar aquest "post" perquè conec de primera mà alguns casos de pòlio en els meus familiars i sé la gravetat que se'n deriva d'aquesta malaltia. Principalment afecta a nadons i a joves i, per tant, considere que hauria d'eradicar-se el més prompte possible. No sé (com diu a la notícia) si al 2018 aquesta malaltia haurà desaparegut completament però, el que és evident és que la ciència avança a un ritme vertiginós, conseguirem fer desaparèixer nombroses malalties i de noves en vindran. El resorgiment de la pòlio és degut a la manca d'inversió econòmica, en aquests països subdesenvolupats, per a la recerca i aplicació de les vacunes escaients. El que no es pot pretendre és perpetuar l'existència de l'espècie humana indefinidament anant en contra de les lleis de la naturalesa. Nosaltres naixem i morim, sigui quan sigui, és un fet ferm, immutable i per a les persones, causa d'aflicció.

    ResponElimina