dissabte, 24 de maig del 2014

Augmenta el desgel a l’Antàrtica

Unes observacions realitzades pel satel•lit Cryosat (llançat el 2010) han determinat la pèrdua d’unes 1,6•10 tones de gel a l’any ,segons ha indicat l’Agència Espacial Europea(ESA).

Aquesta pèrdua pel ràpid desgel a l’Antàrtica està produint un augment en el nivell del mar d’ aproximadament uns 0.45mm a l’any.Segons diversos informes les zones més afectades es troben en l’oest, l’est i la península.
El satèl•lit Cryosat conté un altímetre que permet mesurar l’altura de la superfície del gel i d’aquesta manera facilita la feina de predir el desgel amb exactitud.

Aquests canvis que estan succeint poden provocar danys a major escala a nivell global. El desgel, l’augment dels perillosos icebergs,l’augment del nivell del mar que podria produir greus inundacions..., totes aquestes són conseqüències del canvi climàtic ja tant avançat.

Per tant, el que pretén ESA és recollir proves i millorar plans de predicció i prevenció davant la possibilitat de futurs canvis.

Noticia original

Noticies relacionades
- Alarmant desgel a Groenlàndia

- L'Àrtic bat rècord en pèrdua de gel

Vídeo

2 comentaris:

  1. El desgel és la major preocupació en aquestos dies. Cada vegada és més ràpid i ,a més, com ha anunciat la NASA és irreversible. El desgel es degut a l'augment de temperatures que esta havent, encara que amb el pas del anys, si no es frena aquest calfament global, les temperatures seran molt més altes. El desgel causa un augment del nivell del mar, que provoca grans problemes ja que la majoria de la població viu a la costa, i si el nivell del mar puja poden sofrir inundacions greus, sobretot per al països en vies de desenvolupament.

    ResponElimina
  2. Degut al ràpid augment de les temperatures, el desgel ha anat avançant fins a fer-se irreversible. El calfament global està afectant al desgel de molts llocs, i part de culpa del calfament global la tenim els humans. Deuriem de donar-se conter de tot el que està passant, i posar en marxa noves mesures per intentar frenar el augment de les temperatures i així frenar el desgel.

    ResponElimina