dilluns, 30 de novembre del 2009

Sospiten que una vacuna és la causa de paràlisi total d'una nena als EUA

Una vacuna contra el càncer cervical es troba sota sospita de causar una degeneració muscular després que una família vinculada aquest medicament a la paràlisi de la seva filla, va informar la cadena CBS.
La jove, de 14 anys i de nom Jenny, va començar a perdre capacitat de moviment poc temps després d'injectar-se la tercera dosi de Gardasil, una vacuna dissenyada per evitar el contagi del papilomavirus humà (HPV que és un virus responsable del càncer del coll de l'úter), responsable de gran part dels càncers de l' coll uterí.
Segons el blog de la família de Jenny, anomenat "Jenny's Journey", l'adolescent pateix una paràlisi neuromuscular gairebé completa que "podria haver estat produïda per la vacuna del HPV" que va rebre el març de 2007 .
Els pares de Jenny estan tractant de buscar respostes i confien que el seu blog serveixi per descobrir si hi ha més casos semblants al de la seva filla i si estan vinculats a l'HPV.

Un recent informe sobre efectes secundaris, publicat pels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels EUA, va constatar que es van registrar gairebé 8.000 denúncies contra Gardasil per les seves conseqüències adverses des que es va aprovar la llicència del medicament, però les investigacions posteriors no van trobar una relació causa-efecte de la vacuna amb els 15 morts i al voltant un 7% de vacunats amb reaccions severes.
Fins ara s'han administrat als EUA més de 12 milions de dosis d'aquest producte fabricat per l'empresa Merck, que rebutja les acusacions abocades sobre el medicament.

Ara la qüestió és: ¿És la vacuna segura?


Video original de de la cadena CBS


Noticia original
OMS
Institut Bernabeu d'oncologia
Oncologia.es
Gardasil
Jenny's Journey (blog nena paralitzada)

1 comentari:

  1. Per qui conega l'anglés el video explica molt bé la situació respecte a la vacuna.
    Els enllaços externs també són interesants sobretot oncologia.es, Gardasil i el blog de Jenny; si entreu podreu ajudar a salvar la vida d'altres xiquetes com ella que va morir als 15 anys el març d'aquest any (com diu a l'encapçalament del blog).

    Agrairia que algú trobara un video relacionat en castellà per facilitar l'entendiment de la notícia a tothom.

    ResponElimina