diumenge, 29 de novembre del 2009

Donar Tylenol als bebés podria minvar els efectes de les vacunes





És el primer estudi ampli que vincula una menor immunitat amb l'ús de analgèsics. Encara que l'efecte del Tylenol va ser menut i la gran majoria dels bebés van seguir rebent suficient protecció de les vacunes,el metges dels Centres per al Control i Prevenció de les Malalties van dir que els resultats justifiquen no subministrar de forma rutinària aquest analgèsic immediatament després de la vacunació.

Tylenol o la seua denominació genèrica, acetaminofén, és un analgèsic d'ampli espectre recomanat per a bebés. Molts pares ho subministren abans o després d'una vacuna per a evitar febre i malestar, procediment recomanat per alguns metges.

No obstant això, la febre després d'una vacuna no és necessàriament nociva; és part natural de la resposta de l'organisme a aquesta. Segons el nou estudi reduir la febre, especialment la primera vegada que un bebé rep una vacuna, significa també disminuir la resposta immunològica i la quantitat d'anticossos protectors generats.

El treball va estar encapçalat per científics militars i governamentals en la República Txeca i realitzat en 10 centres mèdics d'aquest país. Va involucrar a 459 xiquets sans, de nou a 16 setmanes d'edat, que van rebre vacunes contra la polio, pneumònia, meningitis, tosferina, tètanus, hepatitis i altres dolences infantils. D’aquests la meitat van rebre tres dosi de Calpol, o paracetamol una marca semblant al Tylenol venuda a Europa en el primer dia després de la vacuna. Els altres només van rebre les vacunes.

Els bebés que van rebre els analgèsics van tenir menors possibilitats de patir febre un 42% enfront d'un 66% dels altres i molt pocs en ambdós grups van patir febre elevada. Però en el grup que va rebre el fàrmac van ser detectats nombres més reduïts en els nivells d'anticossos protectors generats després de diverses vacunes. Els nivells van ser significativament inferiors en aquest grup en les vacunes de reforç, subministrades als bebés quan tenien de 12 a 15 mesos.

Després, els investigadors van examinar altres 10 vacunes i van descobrir altres evidències que usar Tylenol per a evitar la febre en el moment de la vacunació podria reduir la resposta del sistema immunològic. Però, si el fàrmac és administrat per a combatre la febre una vegada que aquesta ha començat això podria no afectar la resposta immunològica.

Font d´informació: http://www.noticiasonline.com/salud/Det.asp?id=27548

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada